POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA OD ZARAZNE BOLESTI

Do konačne pobede protiv koronavirusa još teških borbi i rezova

Beograd, 6. mart 2021.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je naša zemlja tokom pandemije koronavirusa pokazala da je drugačija nego što je ikada bila, upozorivši na to da je do konačne pobede protiv tog nevidljivog neprijatelja ostalo još mnogo teških borbi i rezova.

Brnabić je, u autorskom tekstu za list „Kurir“, povodom godinu dana borbe sa bolešću COVID-19, naglasila da će biti još mnogo izazova i napora da bismo povratili stare, lepe navike i pre godinu dana izgubljenu normalnost.

Sa obnovljenom verom u sebe, s jednako požrtvovanim pristupom i stepenom odgovornosti, kao i beskrajno požrtvovanim zdravstvenim radnicima, uverena sam da ćemo kao država i društvo uspeti, ne samo da izađemo iz ove katastrofe, već i da nastavimo da ređamo pobede u budućnosti, navela je Brnabić.

Prema njenim rečima, pandemija nas je naučila da je Srbija sposobna, ne samo da nabavi već i da organizuje i sprovede jednu od najefikasnijih kampanja masovne vakcinacije stanovništa na svetu, da je na drugom mestu u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika, te da je ispred nje samo Velika Britanija.

Danas su građani Srbije ponosni na svoju državu i njen efikasan i kvalitetan sistem vakcinacije, dok istovremeno privlačimo sve više pohvala i pozitivnih ocena od medija i zdravstvenih stručnjaka iz inostranstva, ukazala je premijerka.

Ona je istakla da je Srbija naučila da pronađe balans između zdravstvenih mera predostrožnosti i ekonomskog opterećenja privrede i dodala da je zemlja 2020. godinu završila sa najvišom stopom rasta u Evropi, s prilagodljivim i otpornim zdravstvenim sistemom i požrtvovanim lekarima, dok su mnoge druge zemlje u lokdaunu i s problemima u zdravstvu.

Srbija je jedina u Evropi podigla dve potpuno nove bolnice, podsetila je Brnabić i dodala da je velikom brzinom organizovana domaća proizvodnja gotovo svih deficitarnih proizvoda.

U Srbiji se danas prave domaće hirurške maske, dezificijensi, lekovi za koronu, domaći ELISA testovi. Dizajniran je čak i prvi prototip srpskog respiratora, a početak domaće proizvodnje vakcina na ''Torlaku'' više nije tako daleka budućnost, poručila je premijerka.

Ona je podsetila na to da su zdravstveni radnici dobili povećanje plata od 15 odsto, uz dodatnu nagradu od 10.000 dinara za sve što su učinili za društvo i javno zdravlje, kao i da je u privredu uloženo osam milijardi evra.

Takođe, kako je naglasila, država je pomogla najpogođenije sektore, uz održavanje nezaposlenosti pod kontrolom i povećanjem plata.

Uz podsećanje na to da je 6. marta 2020. godine koronavirus stigao u Srbiju i da je život koji su građani do tada živeli potpuno nestao, Brnabić je poručila da svi treba da damo doprinos da se sve vrati u normalu.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/525490/do-konacne-pobede-protiv-koronavirusa-jos-teskih-borbi-i-rezova.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI
KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za septembar 2021.

PRAVA PACIJENATA

Pojam i prava pacijenata


SOCIJALNA ZAŠTITA

Stvaranje Srbije bez barijera za osobe sa invaliditetom


SUDSKA PRAKSA – PRIVREDNI PRESTUPI

Zakon o računovodstvu


MIŠLJENJA MINISTARSTVA FINANSIJA

Računovodstvo


VLADA

Vlada usvojila niz propisa


IZVRŠNI POSTUPAK

Neke dileme povodom zatezne kamate u izvršnom postupku


UPRAVA

Referendum - Konsultacije o Nacrtu zakona o referendumu i narodnoj inicijativi


PROSVETA

U Srbiji uvedeno 4.000 novih radnih kvalifikacija


RADNO PRAVO

Zapošljavanje - Javna rasprava o Nacrtu zakona o angažovanju zbog većeg obima posla do 22. septembra


RADNO PRAVO

Kolektivni ugovori


OBLIGACIONO PRAVO

Osnov ugovora


VLADA

Usvojen Predlog zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti ćiriličnog pisma


PREDLOG ZAKONA

Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti ćiriličnog pisma


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)