POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SAOBRAĆAJNA INFRASTRUKTURA

Fruškogorski koridor strateški važan infrastrukturni projekat

Novi Sad, 1. jul 2022.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na montaži pomoćnog mosta za izgradnju stubova glavnog mosta preko Dunava u okviru Fruškogorskog koridora.

Momirović je istakao da je reč o jednom od dva mosta koja se grade na teritoriji grada Novog Sada, dodavšši da se na području Vojvodine realizuje mnogo strateški važnih infrastrukturnih projekata.

Izmestićemo ceo transportni saobraćaj sa Fruške Gore i omogućiti da je građani Srbije koriste samo u rekreativne svrhe. Obezbedićemo uslove za priliv novih investicija, turističkih, kulturnih ali i svih ostalih, najavio je ministar.

Uprkos aktuelnoj situaciji u Evropi, kako je istakao, ostajemo posvećeni realizaciji svih započetih infrastrukturnih projekata, koji menjaju perspektivu zemlje, donose nove investicije i direktno povećavaju ekonomski standard.

Direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić ocenio je da je ovo jedan od ključnih razvojnih projekata, koji će imati veliki uticaj na rasterećenje saobraćaja i organizaciju života u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ukazao je na to da će istovremenom izgradnjom dva mosta, kao i projektovanjem trećeg, pešačko- biciklističkog, u potpunosti biti promenjena slika Novog Sada.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ovom prilikom je istakao važnost celokupnog projekta, sa posebnim osvrtom na most koji će povezivati Kovilj i Petrovaradin, kao jednim od najvažnijih objekata na koridoru, uz tunel koji ide kroz Frušku Goru, čija će dužina biti veća od 3,5 kilometara.

Pre obilaska radova na montaži pomoćnog mosta, ministar je u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu održao sastanak sa predstavnicima, Pokrajinske vlade i grada Novog Sada.

Glavne teme sastanka bile su arheološka nalazišta na trasi pruge Novi Sad–Subotica, Fruškogorski koridor, kao i biciklističke (zelene) staze.

Fruškogorski koridor, u dužini od 48 kilometara, povezaće Novi Sad, Irig i Rumu i nastaviće se auto-putem Ruma-Šabac. Trasa koridora je podeljena na četiri deonice i to: deonica 1 (Žeželjev most - petlja za E-75 – Paragovo), deonica 2 (Paragovo - početak obilaznice Rume), deonica 3 (petlja ''Kać'' - petlja za E-75) i deonica 4 (početak Obilaznice Rume - petlja za E-70).

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/638680/fruskogorski-koridor-strateski-vazan-infrastrukturni-projekat.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)