POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SEĆANJE

Srbija neće zaboraviti poginule tokom NATO agresije

Beograd, 24. mart 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin položio je danas, u Ulici kneza Miloša, venac na Spomen-ploču pripadnicima MUP-a koji su poginuli tokom NATO agresije 1999. godine, poručivši da Srbija nikada neće zaboraviti taj zločin.

Vulin je naveo da je ova agresija na SR Jugoslaviju poslednji veliki, nekažnjeni zločin u 20. veku, u kojem je srpski narod krvario i doneo slobodu mnogim drugim narodima, a završen je tako što su Srbiju nekadašnji saveznici iz dva svetska rata, zajedno sa zajedničkim neprijateljima iz tih ratova, sramno bombardovali, raskomadali našu teritoriju i pobili našu decu.

Nijedan vojnik, nijedan policajac nije zaslužio da umre. Svaka smrt čoveka koji je branio svoju zemlju je zločin. Zato tako licemerno zvuči kada nam stignu poluizvinjenja u kojima se kaže da žale zbog toga što su ubijali našu decu, rekao je on.

Ministar je istakao da su i policajci i vojnici koji su stradali tokom agresije bili naša deca i da nisu zaslužili da svoju decu ostave kao siročad.

Nikada nećemo zaboraviti, niti prestati da tražimo pravdu. Nikada nećemo prestati da tražimo imena onih koji su ubili Milicu Rakić i nikada nećemo prestati da tražimo da se ovo nikada i nikome ne ponovi, poručio je Vulin.

Prema njegovim rečima, upravo zbog toga su srpska država i predsednik Republike Aleksandar Vučić zauzeli čvrst stav, koji nikada nećemo menjati, a to su vojna neutralnost i stav da nikada naša vojska i policija nikome drugom neće činiti ono što su činili nama.

Nikada nijedan srpski vojnik i policajac neće činiti ono što su činili NATO vojnici u zločinima prema SR Jugoslaviji. Da se ovo nikada ne bi ponovilo, moramo da budemo jaki. Koliko nam bude snažna vojska, policija, država, toliko ćemo biti slobodni i toliko će neka nova agresija biti daleko od nas, poručio je ministar.

General-potpukovnik policije u penziji Obrad Stevanović istakao je da je ponosan na to što je zajedno sa drugim predstavnicima posebnih jedinica policije i svih drugih policijskih jedinica deo obeležavanja sećanja na početak NATO agresije, u kojoj su žrtve bili vojnici, policajci, a ponajviše civili.

Najveći deo ovog perioda od dve decenije pretežno smo slušali o tome kako su branioci naše otadžbine kvalifikovani najčešće kao ratni zločinci. Jasno je i veoma sam ponosan na to što država priznaje žrtve policijskih snaga koje su, uz rame sa vojskom i građanima, branile svoju zemlju od 19 najmoćnijih zemalja članica NATO, rekao je Stevanović.

On je podsetio na to da je NATO pre 22 godine, suprotno međunarodnom pravu i poveljama Ujedinjenih nacija, izvršio agresiju na jednu suverenu državu, koja pre toga nije napala bilo koju drugu državu.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/530380/srbija-nece-zaboraviti-poginule-tokom-nato-agresije.php

* * *

 

Položen venac na Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji

                        

Beograd, 24. mart 2021.

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednica Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Darija Kisić Tepavčević položila je danas, povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji, venac na Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji u beogradskom parku Tašmajdan.

Kisić Tepavčević je tom prilikom ukazala na to da su za 78 dana NATO agresije izvršeni brojni napadi na civilne i vojne ciljeve, stradali su nevini ljudi, pričinjena je značajna materijalna šteta i narušena je životna sredina.

Izgubljeni životi su najveći gubitak za svakog od nas i to je nešto što nikada ne smemo da zaboravimo, poručila je ministarka i dodala da su stradanja dece i njihove suze najbolnije i najpotresnije za svakog čoveka.

Prema njenim rečima, Milica, Sanja, Branimir i brojne druge dečje žrtve na bolan način podsećaju na proleće 1999. godine.

Izgubljena mladost i prekinuto detinjstvo su jedan od najstrašnijih gubitaka i zato smo danas tu, da odamo počast svoj deci žrtvama NATO bombardovanja i da pošaljemo poruku da se takvo zlo više nikada i nikome ne ponovi, istakla je Kisić Tepavčević.

Počast deci stradaloj u NATO agresiji odali su i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, zamenik glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Večernje novosti“, kao i predstavnici udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji podigle su „Večernje novosti“ sa svojim čitaocima neposredno po okončanju napada NATO snaga na našu zemlju.

Spomenik je posvećen uspomeni na decu stradalu od 24. marta do 10. juna 1999. godine.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/530464/polozen-venac-na-spomenik-deci-stradaloj-u-nato-agresiji.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za oktobar 2023.

BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA

Izmene i dopune Zakona – NOVA VOZILA – Lako električno vozilo i autonomno vozilo


SUDSKA PRAKSA – PREKRŠAJNA PRAKSA

Bezbednost saobraćaja – Odgovornost pravnog lica


KRIVIČNI POSTUPAK

Posebne dokazne radnje


SUDSKA PRAKSA – KRIVIČNI POSTUPAK

Slučajni nalaz – Odgovornost pravnog lica


PARNIČNI POSTUPAK

Ostvarivanje naknade troškova Krivičnog postupka u parničnom postupku


SUDSKA PRAKSA – ESLJP – ČETVRTO ODELJENJE

Samoubistvo u pritvoru


IZ DRUGIH IZDANJA

Benefiti korišćenja e-pravosuđa u krivičnim stvarima


JAVNA RASPRAVA

Medijski zakoni – Nacrti zakona o javnom informisanju i medijima i o elektronskim medijima


NARODNA BANKA – UPOZORENJE

Prevare u vezi s lažnim anketama banaka na društvenim mrežama


NARODNA BANKA

Privremeno ograničenje kamatnih stopa na stambene kredite


MIŠLJENJA

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti


LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA

Ratifikacijom Opcionog protokola Srbija potvrdila posvećenost vrednostima UN


BRIGA O PORODICI

Srbija odlučna u sprečavanju i ukidanju dečijih brakova


MEĐUNARODNI SPORAZUMI

Srbija pristupila Programu jedinstvenog tržišta EU


REGIONALNA SARADNJA

Regionalna saradnja od izuzetne važnosti za Srbiju


SAOBRAĆAJNA INFRASTRUKTURA

Potpisan Ugovorni sporazum za projektovanje i izgradnju depoa Makiš


TURIZAM

Srbiju prošle godine posetilo 3,87 miliona turista


OBRAZOVANJE

Školama upućeno Stručno uputstvo za nadarene učenike


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)