POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

POLJOPRIVREDA

TRGOVINA 

Trgovinski lanci velika šansa za plasman domaćih proizvoda

Beograd, 31. avgust 2021.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović prisustvovao je danas predstavljanju novog brenda kompanije „Lidl Srbija“ pod nazivom “S ljubavlju domaće”, koji obuhvata približno 80 srpskih proizvoda.

Nedimović je naveo da su veliki trgovinski lanci postali velika šansa za domaće proizvođače da robu plasiraju ne samo na našim rafovima, već i u regionu i Evropi.

On je rekao da oni postaju mesto akumuliranja domaće proizvodnje, dodavši da se godinama priča o tome da ima malo srpskih proizvoda na rafovima, a da je ovo idealan način da se pokaže da je situacija danas drugačija.

Potpredsednik Vlade je uputio molbu kako kompaniji „Lidl“, tako i drugim velikim trgovinskim lancima u zemlji, da na njihovim rafovima bude što više mlečnih proizvoda, jer je u ovom trenutku u regionu kriza sa cenom mleka.

Učinili bi veliku stvar za našu zemlju ukoliko bi mnogo više srpskih mlečnih proizvoda bilo na njihovim rafovima, istakao je Nedimović, podsetivši na to da su poljoprivrednici u Srbiji dugo bili orijentisani samo na proizvodnju, ali ne i na prerađivačku industriju.

On je ukazao na to da se činilo da će otvaranje tržišta i dolazak velikih trgovinskih lanaca biti ozbiljan udarac za srpske poljoprivredne proizvode, ali da se pokazalo da nije tako.

Nedimović je predočio da danas većina proizvođača želi da postane deo sistema kompanije „Lidl“ i drugih velikih trgovinskih lanaca, kako bi imali zagarantovanu cenu i sigurnost da uvek mogu da prodaju svoj proizvod, a u tome su uvideli i šansu za izvoz.

Potpredsednik Vlade je istakao da u Srbiji ima nekoliko proizvođača koji su dobrim ulaganjima uspeli da ovladaju evropskim standarima za kvalitet proizvoda i da svoje proizvode plasiraju u prodavnicama van Srbije.

On je rekao da vidi želju proizvođača da ovladaju evropskim standardima i da njihova roba dođe do rafova velikih trgovinskih lanaca, istakavši da danas kupac traži da roba bude uvek istog kvaliteta i da prvi i poslednji uzorak proizvoda koji uđe u prodavnicu mora da bude u istom rangu.

Direktor Sektora za strateške analize u Privrednoj komori Srbije (PKS) Mihailo Vesović ocenio je da ovaj potez „Lidla“ predstavlja podršku domaćim proizvođačima, ali i uvažavanje potrošača.

On je ukazao na to da danas kada potrošači imaju priliku da biraju između dva proizvoda sličnog kvaliteta, na neki način uvek daju prednost domaćem, poručivši da je ovakva potrošačka svest izuzetno važna.

Generalni direktor „Lidla Srbija“ Tomislav Šapina rekao je da je ta kompanija do sada investirala 390 miliona evra u srpsku privredu i da današnje predstavljanje novog brenda pokazuje da ova kompanija želi da pomaže srpske proizvođače.

Svi naši dobavljači imaju mogućnost sigurnog plasmana u više od 50 prodavnica širom Srbije, kao i izvoza na strana konkurentna tržišta, naglasio je Šapina.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/571240/trgovinski-lanci-velika-sansa-za-plasman-domacih-proizvoda.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI
KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za septembar 2021.

PRAVA PACIJENATA

Pojam i prava pacijenata


SOCIJALNA ZAŠTITA

Stvaranje Srbije bez barijera za osobe sa invaliditetom


SUDSKA PRAKSA – PRIVREDNI PRESTUPI

Zakon o računovodstvu


MIŠLJENJA MINISTARSTVA FINANSIJA

Računovodstvo


VLADA

Vlada usvojila niz propisa


IZVRŠNI POSTUPAK

Neke dileme povodom zatezne kamate u izvršnom postupku


UPRAVA

Referendum - Konsultacije o Nacrtu zakona o referendumu i narodnoj inicijativi


PROSVETA

U Srbiji uvedeno 4.000 novih radnih kvalifikacija


RADNO PRAVO

Zapošljavanje - Javna rasprava o Nacrtu zakona o angažovanju zbog većeg obima posla do 22. septembra


RADNO PRAVO

Kolektivni ugovori


OBLIGACIONO PRAVO

Osnov ugovora


VLADA

Usvojen Predlog zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti ćiriličnog pisma


PREDLOG ZAKONA

Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti ćiriličnog pisma


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)