POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

BOŽIĆNA OBRAĆANJA I ČESTITKE

BADNJI DAN

 

Ružić čestitao Badnji dan i Božić

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

 

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je danas Badnji dan i Božić svima koji ih slave i poželeo da ih provedu u zdravlju i miru u krugu porodice.

“U ime Ministarstva i svoje ime, čestitam vam najradosniji hrišćanski praznik, uz želju da ga proslavite u zdravlju i radosti.

Provedite ove praznične dane u miru, zajedništvu i slozi sa vašim najbližima.

Mir božiji, Hristos se rodi", poručio je Ružić.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510531/ruzic-cestitao-badnji-dan-i-bozic.php

 

* * *

                                                          

Gojković uputila božićnu čestitku građanima Srbije

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

 

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je danas Božić građanima Srbije.

“Svim građanima Srbije čestitam Božić, najradosniji hrišćanski praznik, sa željom da ga proslavite u zdravlju, sreći i blagostanju.

Neka nam radost Božića podari snagu i istrajnost da prevaziđemo sve izazove pred nama, kao i mir i ljubav koji su nam neophodni da bismo zajedno gradili bolju budućnost.

Neka praznik Hristovog rođenja u ovim  vremenima punim iskušenja osnaži našu veru i učvrsti neprolazne vrednosti uzajamnog praštanja, razumevanja i brige o bližnjima.

Mir božiji, Hristos se rodi!“

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510567/gojkovic-uputila-bozicnu-cestitku-gradjanima-srbije.php

 

 

 

* * *

                                                

          

Stefanović uputio čestitku povodom Božića

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je danas čestitku za Božić mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, čuvaru patrijaršijskog trona.

„Vaše visokopreosveštenstvo,

U ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti i u svoje ime, Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve najiskrenije od srca čestitam Božić.

Neka nas ovi praznici nadahnu radošću, snagom i dobrotom kako bismo nadvladali sve izazove koji su pred nama.

Želim Vam dobro zdravlje i svako dobro.

Mir božji, Hristos se rodi!“, navodi se u čestitki.

Takođe, Stefanović je svim pripadnicima Vojske Srbije i našeg naroda koji obeležavaju Badnji dan poželeo da se posvete svojim porodicama i da ovaj praznik provedu u miru, sreći i blagostanju.

On je rano jutros u Dobanovcima isekao badnjak, koji je blagosiljao major Stevan Stevanović, vojni sveštenik na službi u Gardi, nakon čega ga je doneo do zgrade Ministarstva odbrane, a u večernjim časovima biće unet unutra, u skladu sa običajima.

Kada kažemo tradicija srpskog naroda, nikada ne smemo zaboraviti našu vojsku. Ona je uvek bila uz svoj narod, na prvoj liniji, kad god je bilo najteže – i u borbi protiv koronavirusa i u vanrednim situacijama, poručio je Stefanović.

Na današnji dan, želim da im posvetimo dodatnu pažnju i da pokažemo da država poštuje to što su uvek na braniku otadžbine, naglasio je on.

Stefanović je poželeo pripadnicima sistema odbrane i njihovim porodicama da ovaj praznik provedu u miru, zadovoljstvu i u toplini svojih domova, a država će se potruditi da i u ovoj godini učini sve što može za njih i da pokaže da poštuje sva njihova odricanja.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510555/stefanovic-uputio-cestitku-povodom-bozica.php

 

 

* * *

                                                              

Hrišćanske vrednosti put da lakše prebrodimo sve teškoće

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović čestitala danas vernicima, episkopima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve Badnji dan i predstojeći Božić, poželevši im dobro zdravlje, mir i blagostanje.

„Svima koji proslavljaju Božić želim da im najradosniji hrišćanski praznik donese dobro zdravlje i da ga proslave u miru, ljubavi i blagostanju sa svojim porodicama.

U svakoj krizi, pa i u ovoj u kojoj se svet danas nalazi, neprolazne hrišćanske vrednosti predstavljaju svetionik i put da kao pojedinci i zajednica lakše prebrodimo iskušenja vremena u kojem živimo.

Teškoće kroz koje smo zajedno prošli tokom protekle godine pokazale su nam još jednom da se i sa najvećim izazovima možemo izboriti kada smo jedinstveni, solidarni i brinemo o dobrobiti svakog od nas.

Neka praznik Hristovog rođenja u srca svih verujućih ljudi donese mir, ljubav i radost i ojača našu veru u bolje dane ispred nas, u miru, slozi, napretku i međusobnom poštovanju.

Mir božji, Hristos se rodi!“, navela je Mihajlović.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510543/hriscanske-vrednosti-put-da-lakse-prebrodimo-sve-teskoce.php

 

 

* * *

                                                              

 Božićna čestitka ministarke državne uprave i lokalne samouprave

 

Beograd, 6. januar 2021.

                                                                                                                                                   

                                                           

 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Marija Obradović uputila je danas čestitku Srpskoj pravoslavnoj crkvi, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

„Godina za nama donela nam je stradanje, strepnju i neizvesnost. Mnogi od nas ostali su bez svojih najmilijih, a srpska crkva bez svog poglavara.

Ipak, iščekujući dan Hristovog rođenja, čekamo bolje sutra. Želim da nam ovaj Božić donese zdravlje, mir i blagostanje, da nam srca ispuni blagošću i ojača veru.

Želim svima da praznik provedu u radosti i u krugu svojih najbližih.

Mir božiji, Hristos se rodi!“, navodi se u čestitki.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510588/bozicna-cestitka-ministarke-drzavne-uprave-i-lokalne-samouprave.php

 

* * *

 

 

                                                     

Najveći hrišćanski praznik

podsticaj da još predanije radimo za dobrobit naroda

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

         

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović uputila je danas, povodom predstojećeg najradosnijeg praznika Hristovog rođenja, praznika koji podseća na neprolazne vrednosti ljubavi i praštanja, najiskrenije čestitke mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima.

„Vaše visokopreosveštenstvo,

Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima srdačno čestitam najradosnije praznike Hristovog rođenja i novu 2021. godinu.

Protekla godina stavila nas je pred velika iskušenja i teške odluke. Svim izazovima dali smo saborno dostojan odgovor, svedočeći svoju pravoslavnu veru i srpsku tradiciju.

Neka rođenje Hristovo, taj veličanstveni događaj kada je Bog uzeo ljudsko telo na sebe, bude podsticaj da u ovoj godini još više i predanije radimo za dobrobit Srbije, svete crkve i našeg naroda.

Neka radost Božića bude nepresušno nadahnuće u snaženju najvećih hrišćanskih vrlina mira, bratoljublja i praštanja. Neka nam najradosniji hrišćanski praznik dom ispuni toplinom, radošću i slogom i donese mudrost i snagu da u miru i dostojanstvu pobedimo sve izazove.

Neka nam svima i ovaj dan rođenja Bogomladenca donese zdravlje i daruje nadu u radosne vesti i promene.

Hristos se rodi! Srećna i blagoslovena Nova godina!“, navodi se u čestitki.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510618/najveci-hriscanski-praznik-podsticaj-da-jos-predanije-radimo-za-dobrobit-naroda.php

 

* * *

 

                                                     

 

Kisić Tepavčević čestitala građanima najradosniji hrišćanski praznik

 

Beograd, 6. januar 2021.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević čestitala je danas Božić Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim građanima Srbije koji ovaj najradosniji hrišćanski praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru.

Kisić Tepavčević je svima poželela da Božić proslave u radosti, sreći i blagostanju, sa svojim porodicama.

Neka nam Božić, praznik rođenja i obnove života, donese mnogo osmeha i radosti i iznad svega dobro zdravlje, najveće bogatstvo današnjice, navela je ona.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510606/kisic-tepavcevic-cestitala-gradjanima-najradosniji-hriscanski-praznik.php

 

* * *

                                                          

 

Hrišćanske vrednosti utkati u izgradnju prosperitetnije budućnosti naše zemlje

 

Beograd, 6. januar 2021.

  

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković uputio je danas episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve, kao i svima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, srdačne čestitke sa željom da najradosniji hrišćanski praznik proslave sa najbližima u miru, ljubavi i slozi.

„Na Badnji dan, uoči Božića, neka vaši domovi budu ispunjeni toplinom, duhovnom radošću i verom u bolje sutra.

Neka ovaj praznik bude prilika da se svi zajedno podsetimo važnosti poštovanja neprolaznih i istinskih vrednosti plemenitosti, međusobnog razumevanja i tolerancije u izgradnji prosperitetnije budućnosti naše otadžbine.

Mir božji, Hristos se rodi!

Srećna i blagoslovena nova 2021. godina“, navodi se u čestitki.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510711/hriscanske-vrednosti-utkati-u-izgradnju-prosperitetnije-buducnosti-nase-zemlje.php

 

* * *

 

                                                          

Negovati ljubav i zajedništvo važnije nego ikada ranije

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali čestitao je danas Božić Sinodu Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu i svim vernicima koji taj praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru.

„Svima koji obeležavaju najveći hrišćanski praznik želim da ga provedu u krugu svojih najmilijih, u miru, sreći i blagostanju.

U vreme brojnih izazova sa kojima se suočava ceo svet, sada je važnije nego ikada ranije da negujemo vrednosti kao što su ljubav i zajedništvo.

Uveren sam da ćemo pronaći snagu jedni u drugima da izazovna vremena prebrodimo zajedno.

Mir božji, Hristos se rodi!“, navodi se u čestitki.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510699/negovati-ljubav-i-zajednistvo-vaznije-nego-ikada-ranije.php

 

* * *

                                                          

Momirović čestitao božićne praznike

 

Beograd, 6. januar 2021.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović uputio je danas sveštenstvu i svim vernicima koji slave Badnje veče i Božić po julijanskom kalendaru najsrdačnije čestitke.

„Neka nam Božić svima u dom donese pre svega mnogo zdravlja, uz očuvanje vrednosti porodice, mira i sloge, a onda će i sreća biti neminovna.

Mir božji, Hristos se rodi – srećan Božić!“, navodi se u čestitki.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510675/momirovic-cestitao-bozicne-praznike.php

 

 

* * *

                                                          

 

Nastaviti rad na sveukupnom napretku i razvoju Srbije

 

Beograd, 6. januar 2021.

 

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije Vladimir Roganović čestitao je danas mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, episkopima, sveštenstvu, monaštvu, kulturnim i obrazovnim ustanovama i vernicima praznike rođenja Hristovog i novu 2021. godinu.

„Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima čestitam svetle praznike rođenja Hristovog i želim srećnu i blagoslovenu novu 2021. godinu.

Ostavili smo za sobom godinu prepunu teških izazova i problema kojima smo pružili dostojan odgovor, svedočeći odanost tradiciji i posvećnost budućnosti.

Neka reči božićnog bogosluženja ,,Bespočetnost carstva tvoga večnoga, obnovi se“ budu nadahnuće da u sledećoj godini složno radimo na sveukupnom napretku i razvoju Srbije, svete Srpske pravoslavne srkve i našeg naroda.

Čestitajući vam Božić i Novu godinu, želim da Bogomladenac izlije obilje svoga blagoslova i svakog dobra na našu otadžbinu i svetu crkvu.

Hristos se rodi!

Srećna i blagoslovena Nova godina!“, navodi se u čestitki.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/510630/nastaviti-rad-na-sveukupnom-napretku-i-razvoju-srbije.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za oktobar 2023.

BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA

Izmene i dopune Zakona – NOVA VOZILA – Lako električno vozilo i autonomno vozilo


SUDSKA PRAKSA – PREKRŠAJNA PRAKSA

Bezbednost saobraćaja – Odgovornost pravnog lica


KRIVIČNI POSTUPAK

Posebne dokazne radnje


SUDSKA PRAKSA – KRIVIČNI POSTUPAK

Slučajni nalaz – Odgovornost pravnog lica


PARNIČNI POSTUPAK

Ostvarivanje naknade troškova Krivičnog postupka u parničnom postupku


SUDSKA PRAKSA – ESLJP – ČETVRTO ODELJENJE

Samoubistvo u pritvoru


IZ DRUGIH IZDANJA

Benefiti korišćenja e-pravosuđa u krivičnim stvarima


JAVNA RASPRAVA

Medijski zakoni – Nacrti zakona o javnom informisanju i medijima i o elektronskim medijima


NARODNA BANKA – UPOZORENJE

Prevare u vezi s lažnim anketama banaka na društvenim mrežama


NARODNA BANKA

Privremeno ograničenje kamatnih stopa na stambene kredite


MIŠLJENJA

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti


LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA

Ratifikacijom Opcionog protokola Srbija potvrdila posvećenost vrednostima UN


BRIGA O PORODICI

Srbija odlučna u sprečavanju i ukidanju dečijih brakova


MEĐUNARODNI SPORAZUMI

Srbija pristupila Programu jedinstvenog tržišta EU


REGIONALNA SARADNJA

Regionalna saradnja od izuzetne važnosti za Srbiju


SAOBRAĆAJNA INFRASTRUKTURA

Potpisan Ugovorni sporazum za projektovanje i izgradnju depoa Makiš


TURIZAM

Srbiju prošle godine posetilo 3,87 miliona turista


OBRAZOVANJE

Školama upućeno Stručno uputstvo za nadarene učenike


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)